Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Σκηνές ανεξάρτητου ραδιοφώνου

Σχεδόν όλη η ομάδα του Mercury Radio σε κόψιμο και φάγωμα Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
 
Από τα μέσα της δεκαετίας του 90 με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταπιάνομαι με το ραδιόφωνο. Από πειρατικούς στο δωμάτιο του ανελκυστήρα σε πολυκατοικία φίλου,  μέχρι την «θητεία» μου στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ερμούπολης Kosmos 90 και από εκεί σχεδόν σε όλα τα ραδιόφωνα του νησιού. Η Θεσσαλονίκη μου πρόσφερε -φυσικά- γόνιμο έδαφος για περισσότερο ραδιόφωνο για όσο βρέθηκα εκεί και οι μέρες του 88.5 στον Μύλο ήταν άκρως ενδιαφέρουσες.

 Όπου και να πάω αυτός ο διάολος με κυνηγά. Στο Ρέθυμνο της Κρήτης -γύρω στο 2011- και αφού πέρασα και ένα μικρό φεγγάρι σε τοπικό σταθμό της πόλης, μου μπήκε η ιδέα για ένα δικό μου web ραδιόφωνο, οι πρώτες πειραματικές εκπομπές είχαν γίνει λίγο νωρίτερα στην Σύρο ακόμα νωρίτερα (2010), μα βρισκόμουν στο Ρέθυμνο όταν άρχισα να εκπέμπω συστηματικά

Το καλοκαίρι του 2013 έχοντας γυρίσει στην πατρίδα βρέθηκα με μερικούς φίλους από τις εποχές των FM στην Ερμούπολη των 90ς και είπαμε να μπούμε ξανά στην πρίζα. Τον Ιούνη του 2013 ξεκίνησε να εκπέμπει ο Mercury Radio μακριά από μονάδες μετρήσεων ακροαματικότητας, διαφημιστικό τριπάκι επιβίωσης και με μοναδικό κανόνα την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση ως ραδιοφωνικό προϊόν, από παραγωγούς με άποψη για ακροατές με γούστο. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, μα η βενζίνη μας είναι το γεγονός ότι κάνουμε την τρέλα μας. Και ναι είμαστε κυριολεκτικά ανεξάρτητοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου